Nörogastronomi; lezzet algısının bilinç, bellk ve karar verme süreçleri üzerindeki etkilerini araştıran disiplinlerarası yeni bilim dalıdır. Gıdaların beyinle nasıl etkileşme girdiğini sinirbilim, biyokimya, psikoloji, gıda bilimi ve mutfak sanatları gibi dallardan yararlanarak araştırır ve açıklar. Fizyolojik tat ve koku uyarılarının beyinde nasıl lezzet algısına dönüştüğünden yola cıkarak tüketicilerin yemek seçimleri ve yeme davranışlarının yönlendirilebileceğini var sayar. Bu ders kapsamındaki bilgiler tüketicilerin gıda tercihlerinin anlaşılmasını, karşılanmasını, değiştirilmesini veya geliştirilmesini sağlayarak sağlıklı beslenmeye ve gastronomi sektörünün gelişmesine katkıda bulunur.
- Teacher: CEYHUN UCUK