Nörogastronomi; lezzet algısının bilinç, bellk  ve karar verme süreçleri üzerindeki etkilerini araştıran disiplinlerarası yeni bilim dalıdır. Gıdaların beyinle nasıl etkileşme girdiğini sinirbilim, biyokimya, psikoloji, gıda bilimi  ve mutfak sanatları gibi  dallardan yararlanarak araştırır ve açıklar. Fizyolojik tat ve koku uyarılarının beyinde nasıl lezzet algısına dönüştüğünden yola cıkarak  tüketicilerin yemek seçimleri ve yeme davranışlarının yönlendirilebileceğini var sayar.  Bu ders kapsamındaki bilgiler  tüketicilerin gıda  tercihlerinin anlaşılmasını, karşılanmasını,  değiştirilmesini veya geliştirilmesini sağlayarak sağlıklı beslenmeye ve gastronomi sektörünün gelişmesine katkıda bulunur.